Vårt utbud

 Frukost

Gamla bibliotekscaféet öppnar kl 8 alla vardagar och serverar frukost i olika varianter.  Vi har tre olika frukostpaket att välja mellan. Om inget av dessa känns riktigt rätt kan du istället komponera ihop din egen frukost precis som du vill ha den.

Grön frukost: grön smoothie, soygurt med egengjord granola, smörgås och kaffe eller te - 95kr

Stor frukost: färskpressad apelsinjuice, ekologisk filmjölk eller soygurt med egengjord granola, smörgås och kaffe eller te - 95kr

Liten frukost: smörgås med kaffe eller te - 50kr

Fika

Vi vill att alla ska kunna fika på Gamla bibliotekscaféet och det märks i vår fikamonter.  Hembakt fika är alltid godast och vi väljer därför att baka stora delar av vårt fika själva. I och med att vi bakar mycket själva ger det utrymme för ett varierande fikautbud som tar hänsyn till olika matpreferenser.

Vi gillar att baka veganskt och våra chokladbollar med mandel och kokos samt våra smulpajer är några favoriter i den kategorin.

 Om du har allergier får du mer än gärna fråga oss om innehållet!

 

 

Lunch eller middag

Det fina med Gamla Bibliotekscaféet är att du kan äta från hela menyn hela dagen, du väljer helt enkelt det du är sugen på just idag. På menyn har vi allt från lättare maträtter som bagels och sallader till lite mer mättande alternativ som grillade surdegsbröd och spansk omelett.

Några veganska favoriter på vår meny är hummustallrik och hummusbagel. En annan favorit är vår veganska varmrätt som bland annat består av ugnsrostade rotsaker, belugalinser, sojabönspesto och sallad.

Varje vardag serverar vi även våra värmande soppor. Fråga oss om dagens soppa!

 If you can´t stay – take away!

Från 8 på morgonen till stängning kan du snabbt få med dig din favoriträtt från vår breda meny eller gofika i en påse från Gamla Bibliotekscaféet.